Hållbarhet och klimatpåverkan

Vinhanen sätter naturen först och arbetar för de mest ansvarsfulla och klimatvänliga lösningarna i hela vår leverantörskedja. På så sätt hjälper vi även våra kunder att driva en mer klimatvänlig verksamhet.

Hos oss hittar du till exempel inga viner från utan för Europa, då vi inte tycker att det går i linje med den hållbarhet vi vill främja.

Vin på fat

I strävan att begränsa vårt klimatavtryck hittade vi 2014 ett högteknologisk, miljövänligt fat tillverkad av 100 % återvinningsbar plast. Fat är otroligt lämpliga för att lagra den ömtåliga produkten som vin är. Samtidigt bidrar det till att minska vårt totala klimatavtryck.

Det minimerar transporten, eftersom det kan finnas 2,5 gånger så många liter vin på en pall med fatvin som på en pall med vin på flaska.
Glasflaskor produceras, hanteras och förstöras inte i processen.
Fat minskar dessutom också vinsvinnet, eftersom det blir lång hållbarhet på vinet efter att fatet tagits i bruk.

Pantsystem

I Danmark har vi egna pantflaskor, varav vi för närvarande har över 100 000 i omlopp i större delar av Danmark.

Pantflaskorna används av många kunder för servering och försäljning av hela flaskor vin, där vinet buteljeras. Detta skapar möjligheter för i Danmark att sälja flaskor to-go mot pantavgift, så att flaskan även kan returneras.

Vi erbjuder hjälp med flasktryck om du vill ha egen design på flaskorna. Genom åren har vi gjort många olika tryck åt kunder som de använder i egen regi. Detta kan ofta vara en del av en co-branding där även Vinhanens logotyp ingår. Annars erbjuder vi att du kan köpa märkesflaskor hos oss.

På grund av regelverket i Sverige kan vi inte sälja vårt vin på pantflaska i Sverige, men vi hoppas att Systembolaget en dag ska se tanken i detta, så att svenska kunder kan bidra till att välja miljövänligt vin i påfyllningsbara pantflaskor som dom sedan kann fylla på med det önnskade viin på Systembolaget. Vem vet vad som kommer hännda i framtiden.

Har du fyllt 20 år ?

För att besöka Vinhanen.se måste du ha fylld 20 år.

Login